12452 medium wm3 icon Börja arbeta i wm3

Vi tar dig igenom grunderna för att du ska känna dig trygg i att själv kunna sköta din webbsida i WM3. För att komma igång och kunna arbeta i verktyget är det några saker du behöver känna till.

Webbläsare

WM3 är optimerat för att fungera bäst i webbläsarna Chrome och Firefox. Vi rekommenderar därför starkt att du börjar med att ladda ner någon av dessa webbläsare innan du försöker använda WM3. 

         

Ladda ner Chrome            Ladda ner Firefox

Skapa användarkonto

För att komma in i verktyget krävs det att du har ett konto. Ett konto skapar du i samband med att du blir inbjuden till att redigera en webbsida. Inbjudan sköts av personen som administrerar sidan. Hur du lägger till en ny användare kan du läsa mer om här.

När administratören för webbsidan bjuder in dig som ny användare till sidan får du ett mail med en länk i. Klicka på länken för att acceptera inbjudan. 

 

När du klickar på länken accepterar du inbjudan till webbsidan och kan skapa ett konto genom att fylla i formuläret och trycka på spara-knappen. Om du redan har ett konto kopplat till den e-postadress du fick inbjudan till, kan du istället logga in som vanligt.

Logga in/Logga ut

Logga in

För att logga in på webbsidan du vill redigera skriver du in webbadressen som är kopplad till verktyget i url-fältet. Exempelvis webbsida.se eller webbsida.wm3.se om sidan inte har lanserats ännu.

När du kommit fram till webbsidan du vill redigera trycker du in tangenterna ctrl+L. En inloggningsruta kommer dyka upp där du fyller i dina användaruppgifter och trycker logga in. Om du ofta använder samma dator när du redigerar kan du klicka i rutan "Kom ihåg mig" så behöver du inte fylla i uppgifterna varje gång. Kom dock ihåg att det kan innebära en säkerhetsrisk.

 

Logga ut

För att logga ut från verktyget för du muspekaren till den övre kanten av webbläsaren, precis under adressfältet eller fältet med favoriter, tills menyn fälls ner. Därefter klickar du på ikonen för "logga ut" som finns längst till höger, se bild. 

Glömt lösenord

Om du skulle glömma ditt lösenord kan du enkelt beställa ett nytt som skickas till den e-postadress som är kopplad till ditt konto. För att beställa ett nytt lösenord går du till den sidan du vill redigera och trycker ctrl+L. När inloggningsrutan dyker upp hittar du en länk för glömt lösenord, tryck på denna och följ instruktionerna så får du inom kort ett nytt lösenord skickat till din e-post.