12455 medium media Mediearkivet 

I WM3 kan du enkelt ladda upp flera filer samtidigt och organisera dem i din egna mappstruktur. Du hittar mediearkivet under mappikonen i adminmenyn.

Ladda upp bilder/filer

För att ladda upp en eller flera filer samtidigt går du till den mapp du önskar ladda upp filerna i. När du är inne i den valda mappen kan du enkelt dra och släppa en eller flera filer från din dator i det markerade området som bilden nedan visar.

 

Om du vill ladda upp dina filer en och en kan du istället använda uppladdningsknappen i högra hörnet av sidmenyn. Välj din fil och fyll i formuläret som dyker upp.

Skapa mappar

För att skapa mappar i mediearkivet trycker du på mappikonen. Fyll sedan i mappens namn och var du vill placera den i strukturen.

Flytta filer

För att flytta filer mellan två olika mappar tar du tag i filens namn och drar den till önskad mapp. När mappen markeras med en grön bakgrundsfärg släpper du filen. 

Filinställningar

Välj den fil du vill skapa inställningar för och tryck på kugghjulet till höger.

 

När du tryckt på kugghjulet får du upp en ruta med inställningar.

 

Byt ut

För att ersätta den befintliga filen trycker du på välj fil, bläddrar fram den nya filen på din dator och trycker på spara.

 

Visningsnamn

Om du vill döpa om filen i mediearkivet fyller du i ett nytt visningsnamn.

 

Mapp

Här väljer du vilken mapp i mappstrukturen du vill placera filen i.

Ta bort fil

För att radera en fil ur mediearkivet trycker du på radera-knappen till höger om filen.

Bra att veta

Vad betyder liten, medium och original?

Oavsett hur du väljer att ladda upp dina bilder kommer de skapas i tre olika filformat, det gör det möjligt att välja rätt format på bilden för att snabba på laddningstiden för besökaren.

Liten - Detta är en tumnagelbild av originalfilen som är max 200 pixlar bred.

Medium - Den här versionen av din bild rekommendrar vi att du använder på din webbsida. Det är ett mindre format av originalfilen och är max 800 pixlar bred vilket ger en bra laddningstid. 

Original - Originalstorleken på din uppladdade fil.

 

Om jag flyttar en fil, byter namn eller ersätter filen bryts länken på hemsidan?

Nej, vi låter alltid originallänken till filen vara densamma, det innebär att du kan ändra på filen och den kommer fortfarande att synas/länkas på webbsidan.