12454 medium page Skapa ny sida

Du kan enkelt skapa nya sidor i WM3 oavsett om det är huvudsidor eller undersidor.

 

Skapa en ny sida

För att skapa en ny sida för du muspekaren till vänsterkanten av webbsidans fönster så att sidträdet blir synligt. 

 

Klicka på plustecknet för att skapa en ny sida. 

När du tryckt på plustecknet kommer ett formulär med sidinställningar upp.

Sidinställningar

 

Titel

Här anger du sidans titel som kommer synas i alla menyer på webbsidan.
 

Url

Under Url anger du den kortadress webbsidan ska ha (ex. wm3.se/produkter). Du behöver endast fylla i det ord som ska synas efter snedstrecket. Exempelvis; om sidan du ska skapa är en produktsida och ska ha adressen wm3.se/produkter, fyller du endast i "produkter" i Url-fältet.
 

Förälder

Under Förälder anger du var i strukturen sidan ska ligga. Om du väljer "Root" kommer sidan du skapat synas i huvudmenyn. Anger du en befintlig sida som "Förälder" kommer din nya sida läggas som en undersida till "Föräldern" och blir tillgänglig för besökaren via en undermeny.
 

Position

Här kan du välja sidans position i förhållande till andra sidor på hemsidan, exempelvis först eller sist. Det påverkar placering i huvudmenyer och undermenyer.

 

Mall

Här anger du vilken mall du vill använda för sidan. Du kan exempelvis ha olika layoutmallar för start- och undersidor.
 

Publicerad

Den här rutan bockar du i om sidan ska synas för alla som besöker sidan. Kryssar du inte i rutan är sidan bara tillgänglig för dem som loggar in via WM3.

 

Synlig menylänk

Denna bockar du i om du vill att det ska finnas en länk till denna sidan i huvudmenyn.

Länksida

Denna bockar du i om du vill att länken ska ta besökaren utanför din webbsida. Exempelvis en länk som förflyttar besökaren till youtube.

SEO

SEO, eller sökmotoroptimering, använder du för att din webbsida ska få bättre resultat när potentiella besökare söker på google. Helt enkelt för att du ska få fler besökare till din webbsida.

SEO-Titel

Under SEO-Titel anger du den titel som webbsidan ska få i sökmotorernas resultatlistor. 
 

SEO-Beskrivning

Under SEO-Beskrivning anger du kortfattat vad sidan handlar om för att vägleda de besökare som sökt fram sidan via en sökmotor.
 

SEO-Nyckelord

Här anger du nyckelord för sidan separerat med kommatecken. Orden syns inte för besökaren utan är endast för sökmotoroptimeringen.
Exempel för WM3; cms-verktyg, liveredigering, webbsida, webb, redigeringsverktyg.
 
När allt är ifyllt klickar du på knappen "Spara" längst ner på sidan

Extranät-sidor

En extranät-sida är en sida som endast syns för dem som har tilldelad behörighet och kan logga in. Det kan du använda om det finns information bara medlemmar eller medarbetare ska kunna se. 

 

Om du vill att en sida ska ha begränsad synlighet för besökarna gör du följande:

För muspekaren till webbfönstrets vänstra kant för att öppna sidmenyn och klicka på kugghjulet till höger om den sidan du vill ändra på.

 

 

Därefter väljer du extranätsfliken högst upp till höger.

 

 

Skyddad - Den här rutan kryssar du i för att göra sidan till en extranät-sida.

Extranätgrupp - Här väljer du vilka extranätgrupper som ska få tillgång till sidan. Hur du skapar en extranätgrupp får du information om nedan. 

När du är färdig sparar du ändringarna genom att klicka på "Spara ändringar".

Ställ in extranät-sida

 

För att komma till inställningarna för extranät för du muspekaren till toppen av webbsidans fönster, strax under webbadressfältet eller fältet för favoriter, så att adminmenyn fälls ner.

 

Notera!

Det krävs att modulen för extranät är aktiverad och att det finns mallar kopplade till modulen. Kontakta supporten om du behöver hjälp att aktivera modulen.

Skapa en extranätgrupp

För att skapa en extranätgrupp klickar du först på gruppikonen i den vänstra menyn. Sedan döper du gruppen och klickar på spara.

 

 

 

Skapa en extranät-användare

För att att skapa en extranät-användare klickar du först på ikonen för användare i den vänstra menyn. Sedan anger du ett användarnamn, ett lösenord (som du kan automatgenerera om du vill), och vilken extranätgrupp användaren ska tillhöra, alltså vilka skyddade sidor användaren ska kunna se. Användaruppgifterna lämnar du sedan ut till personen som ska kunna logga in.